Funkcionalna endoskopska sinusna
Operacija katarakte ili fakoemulzifikacija podrazumeva primenu ultrazvuka u eliminaciji zamućenog sočiva. Na mesto eliminisanog zamućenog sočiva se ugrađuje veštačko sočivo, koje pacijentima omogućava ...

Saznaj više ...
FESS


Endoskopija nosne šupljine i moderne imidžing tehnike danas predstavljaju standard u pristupu bolestima nosa i sinusa. One nam omogućavaju da izbegnemo nepotrebne i velike hirurške zahvate...

Saznaj više ...
VAŠA BOLNICA VAS UČI


Bezbedan pogled unutra - ultrazvučni pregled je bezopasan kako za majke tako i za njihove bebe.

Saznaj više ...
Vaskularna hirurgija


Nekada fizički male prepreke zadaju ljudima velike muke i boli.
Problemi vezani za vene, kapilare i hemoroide mogu se umanjiti ili potpuno otkloniti adekvatnim terapijama ...
Upotreba lasera u lečenju proširenih vena...

Saznaj više ...
PITAJTE DOKTORA


Pitajte doktora preko ovog formulara. Odgovor ćete dobiti u što kraćem roku na Vaš e-mail, a Vaše pitanje i odgovor će biti objavljeni na ovoj stranici.

Saznaj više ...
fb.png twit.png

 

histeroskopija
 
Histeroskopija je jedna od endoskopskih hirurških tehnika, koja postaje okosnica, kako dijagnostičkih procedura, tako i invazivnih zahvata u modernoj ginekologiji. Omogućava  dijagnostiku većine patoloških stanja unutrašnjosti materice, ušća jajovoda i cervikalnog kanala. Prednosti su minimalno invazivni pristup te dijagnostika i lečenje stanja, koja nisu moguća, ili se nedovoljno uspešno, tretiraju drugim metodama.
 
 
Indikacije za obavljanje histeroskopije su sledeće:
Za dijagnostičku histeroskopiju:
Abnormalno krvarenje
Habitualni pobačaji
Priprema za asistirane metode fertilizacije
 
       semamiomi
 
Za operativnu histeroskopiju:
Adhezije
Septumi
Polipi
Submukozni miomi sa ili bez intramuralne komponente
Ablacija endometrijuma usled disfunkcionalnih krvarenja koja su otporna na druge vrste lečenja
Uklanjanje stranih tela iz materice
 
sve   ostium
 
Kontraindikacije su :
Obilno krvarenje
Trudnoća
Aktivna ili skorašnja infekcija u maloj karlici
Skorašnja operacija ili perforacija materice
Suspektan nalaz na PVU ili izmenjen PAP
Karcinom PVU ili endometrijuma
 
Pacijentkinje za eventualnu histeroskopiju upućuje izabrani ginekolog, nakon pregleda i uvida u dokumentaciju odlučuje se da li je, i koja vrsta histeroskopske intervencije  neophodna. Pacijentkinji se daje spisak neophodan za preoperativnu pripremu (Lab nalazi KKS, ŠUK, elektroliti, urea, kreatinin, urin na sve.) i određuje datum za prijem. Neophodan je pregled anesteziologa i potrebno je da poseduju karticu krvne grupe. Ukoliko postoje neke pridružene bolesti potreban je pregled odgovarajućeg specijaliste pre intervencije. Dan pre intervencije lakša hrana, sa prestankom unosa tečnosti i hrane šest sati pre intervencije. Pacijentkinja se smešta na odeljenje, na dan intervencije sa kompletnom dokumentacijom. Pacijentkinja preoperativno dobija jednu dozu adekvatnog antibiotika. Histeroskopija se obavlja u operacionom bloku, gde se pacijentkinja odvodi liftom sa odeljenja. Nakon obavljene intervencije,   pacijentkinja se u roku od nekoliko sati, ukoliko je sve proteklo uredno i uobičajeno, sa otpusnom listom otpušta kući, uz savet za dalje lečenje.
 
Šijak dr Vanja FMF ID number: 67764

Ive Lole Ribara 38, Zrenjanin, Srbija

Telefon: +381 (0)23 510 765
              +381 (0)23 580 030
 
Fax:       +381 (0)23 528 830
 
Mobilni: +381 (0)60 0510 766
              +381 (0)60 0510 776
              +381 (0)60 0510 816obsjsvi2.jpg

Specijalna hiruška bolnica osnovana je 2001. godine i kao takva uspešno radila do 2009. godine, kada se ukazala potreba za proširenjem kapaciteta i obima pružanja zdravstvenih usluga, te je specijalna hiruška bolnica prerasla u Opštu bolnicu „Sveti Jovan“ 2009 godine.

Ljubazno i profesionalno osoblje, koje Vas očekuje od prijemnog šaltera do lekara specijaliste koji vrši preglede, uz puno poštovanje Vaše ličnosti i razumevanje Vaših potreba i tegoba, jeste ono što nas već godinama čini prepoznatljivim, poručuju iz „Svetog Jovana“.

Naše visokostručno obučeno osoblje, koje radi na aparatima najnovije generacije u mogućnosti je da brzo i precizno postavi dijagnozu i odredi adekvatnu terapiju.

Posteljni kapaciteti su dovoljni za smeštaj ležećih bolesnika u konfornim dvokrevetnim sobama, a po želji i u apartmanu. Jedinica intenzivne terapije opremljena je sa dva respiratora i kompletnim monitoringom, kojeg opslužuje tim dežurnih lekara i medicinskih sestara.

Ambulantno poliklinički deo bolnice prostorno koristi deset savremeno opremljenih ambulanti, za sve vrste specijalističkih pregleda (opšta, vaskularna, dečija, plastična i rekonstruktivna hirurgija, onkohirurgija, urologija, ortopedija, neurohirurgija, ORL, oftalmologija), internističke grane (gastroenterologija (gastroskopija, kolonoskopija, ERCP), kardiologija, pulmologija, reumatologija, nefrologija, neurologija, hematologija i transfuziologija, endokrinologija), pedijatrija, psihologija, psihijatrija i ginekologija.

Posebno opremljen RTG kabinet (RTG grafija i skopija), 16 – slajsni CT najnovije generacije, mamograf, aparat za merenje gustine kostiju (osteodenzitometar), ultrazvučni aparati (UZ abdomena, štitne žlezde, dojke, mekih tkiva, krvnih sudova (dopler) kabinet, kardiološki ultrazvuk, Holteri krvnog pritiska i ritma srca, ginekološki kabinet opremljen modernim 2D i 4D ultrazvučnim aparatom i kolposkopom, spirometrija.

„Sveti Jovan“ poseduje savremeno opremljenu biohemijsku laboratoriju.

Hirurgija – klasična i laparoskopska - Opšta bolnica „Sveti Jovan“ poseduje dve velike operacione sale, potpuno opremljene za sve otvorene i laparoskopse procedure iz domena abdominalne hirurgije, vaskularne, plastične i rekonstruktivne, onkohirurgije, operacije dojke, ortopedije, urologije, ginekolgije, neurohirurgije (Discus hernia), otorinolaringologije (FESS), oftalmologije.

Operacione sale su opremljene ultrazvučnim nožem, LigaShure aparatom, argon plazma nožem kao i najmodernijim laser aparatom.

Vršimo ultrazvučne operacije katarakte (Phaco).

Svetski standardi - Prostor u kome se nalazimo podleže normativima svetskih standarda za Zdravsvene ustanove i čini ga najmodernijim u regionu, a samim tim i prijatnim za boravak pacijenta.

Kontakt - Zakažite pregled telefonom 023/510-765060/0510776 ili mejlom  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.